Kan een waterontharder in de meterkast in 2024

Meterkast
Inhoudsopgave

Een waterontharder in de meterkast mag dat? Ja dat mag. Lees snel verder voor de uitleg.

Een waterontharder in de meterkast dat kan in sommige gevallen een uitkomst zijn, maar er zijn wel een aantal zaken waar we op moeten letten. Allereerst proberen wij de waterontharder zo ver mogelijk onder in de meterkast te krijgen. En willen we niet de Netbeheerders in de weg zitten. Daarnaast helpen wij u ook om te kijken of er nog andere ruimtes zijn waar de waterontharder kan staan. Wij kijken dan naar het waterverbruik van het gezin en de doorstroom capaciteit van het water.

Zout waterontharder in meterkast

Voordelen van de meterkast

  • Bij het plaatsen van een waterontharder zitten we vaak dicht bij de watermeter, dit is het begin punt van het aansluiten van de waterontharder.
  • In sommige gevallen is dit de enige plek in huis waar de waterontharder het minst in de weg zit, en ook uit het zicht is.
  • De nieuwste huizen hebben geen gasaansluiting meer dus ook geen gasmeter, hierdoor ontstaat meer ruimte onder in de meterkast.

Wat zegt de wet? (wetgeving en richtlijnen)

  • NEN 2768 voorschriften voor de maatvoering van de meterkast 700mm breed en 2050 mm hoog
    • Bouwbesluit gaat meer over de veiligheid in het huis
    • Lees ook de rectificatie van Mr Frank Visser hierin staat ook duidelijk dat de Netwerkbeheerders een plek hebben gekregen voor de meters van Stroom, gas en water. En deze geen hinder mogen hebben van een geplaatste waterontharder in de meterkast.

Wat zijn de gevaren?

  • Over het algemeen hoeft het niet gevaarlijk te zijn om een waterontharder in de meterkast te plaatsen. Met name als de waterontharder onder in de meterkast geplaatst wordt.
  • Natuurlijk is het niet raadzaam om de waterontharder boven de elektriciteit meter te plaatsen.

Zelf plaatsen of uitbesteden?

Als u technisch inzicht hebt, en het juiste gereedschap dan kunt u ook zelf de waterontharder plaatsen. Wij geven u graag advies. Maar als u het aan ons uitbesteed, kunt u rekenen op een vakkundige installatie.

Zelf waterontharder plaatsen in meterkast

Samenvattend kunnen we vaststellen dat het plaatsen van een waterontharder in de meterkast heel goed mogelijk is ! Samen met u kijken wij naar de wensen en mogelijkheden in uw huis. Er is vaak meer mogelijk dan alleen de meterkast.

Om u op weg te helpen kunt u de keuze test invullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Bellen mag natuurlijk ook.

Vond je dit artikel leuk?
Artikel delen op Facebook
Artikel delen op LinkedIn
Artikel delen op WhatsApp
Bereken je prijs

Benieuwd naar welke waterontharder het beste past bij jouw huishouden? Bereken het snel met de handige tool op onze website.

7 t/m 28 augustus (week 32, 33 en 34) zijn wij met vakantie!

Hierdoor kan het langer duren voordat uw vragen beantwoord worden.
Vanaf week 35 staan wij weer voor u klaar!

Hallo, kan ik je helpen?