Past een waterontharder in een kruipruimte

Waterontharder in de kruipruimte
Inhoudsopgave

Een waterontharder plaatsen in een kruipruimte mag dat? Dat mag zeker en het kan soms een uitkomst zijn met de beperkte ruimte in huis. Wel moet er dan gekeken worden of de waterontharder gaat passen. Wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn in de kruipruimte. Daarnaast kunt u ook lezen wat de nadelen zijn.

Waterontharder in de kruipruimte: mag en kan dat?

Het plaatsen van een waterontharder in een kruipruimte is mogelijk, en het mag zeker. Naast het voordeel dat de waterontharder verder geen ruimte inneemt in huis kent het ook zeker wat nadelen.

Nadelen van de kruipruimte

Er zijn een aantal nadelen van de kruipruimte. Zo kan de kruipruimte kan vaak vochtig zijn waardoor het is afgeraden om een elektrische waterontharder te plaatsen. Ook is het een nadeel om elke keer het luik open te moeten doen om zout bij te vullen.

Kalk in waterleiding

Er kan ook sneller rommel in het zoutreservoir vallen, dus meer kans op vervuildheden in de waterontharder, hierdoor meer kans op storingen. Daarnaast is het ook lastiger om het onderhoud uit te voeren. Samengevat:

  1. Kruipruimte is soms vochtig
  2. Zout bijvullen is lastiger
  3. Vergroot de kans op vervuildheden
  4. Onderhoud gaat moeizamer

Dit zijn dan ook de redenen waarom het wordt afgeraden om een waterontharder te plaatsen in de kruipruimte. Alleen is er soms haast geen andere mogelijkheid. Wees gewoon ontzettend verdacht op vocht in uw kruipruimte.

Beste plek voor een waterontharder

Wat is de beste plek voor een waterontharder? De beste plek voor een waterontharder is in de bijkeuken, de trapkast of in de kelder. De garage kan ook een geschikte plek zijn, maar alleen wanneer deze tegen het huis aan staat en niet (te) vochtig is.

Huis met een garage

Nog meer vragen?

Het is begrijpelijk dat u nog meer vragen heeft, neem gerust contact met mij op of vul de keuze hulp in, en anders het contact formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

Het is dus een optie om de waterontharder in de kruipruimte te plaatsen, maar ik kijk graag verder met u mee naar een betere oplossing in huis. Zoals de kelder, de trapkast, garage, of bijkeuken en de meterkast zou ook nog een mogelijkheid kunnen zijn.

Als er geen andere plek is dan de kruipruimte dan kijk ik naar een waterontharder die het meeste geschikt is om daar te plaatsen, zoals een stroomloze waterontharder met een los zoutreservoir.

Vond je dit artikel leuk?
Artikel delen op Facebook
Artikel delen op LinkedIn
Artikel delen op WhatsApp
Bereken je prijs

Benieuwd naar welke waterontharder het beste past bij jouw huishouden? Bereken het snel met de handige tool op onze website.

7 t/m 28 augustus (week 32, 33 en 34) zijn wij met vakantie!

Hierdoor kan het langer duren voordat uw vragen beantwoord worden.
Vanaf week 35 staan wij weer voor u klaar!

Hallo, kan ik je helpen?