Wat te doen tegen kalkaanslag?

Wat te doen tegen kalkaanslag?
Inhoudsopgave
Kalkaanslag is voor veel mensen een doorn in het oog. Maar hoe zorg je er nou voor dat je keuken en/of badkamer kalkaanslagvrij blijft? In deze blog vertellen wij u onze tips om kalkaanslag te verwijderen.
  • Droog de badkamer af na het douchen
    • Als u geen waterontharder heeft, dan komt er ‘hard water’ uit de kraan. Als dit opdroogt op de wanden en de kraan van uw badkamer, dan kan er kalkaanslag ontstaan. Droog daarom alle oppervlakken na met een handdoek na het douchen, om de kalkaanslag zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Maak gebruik van natuurazijn
    • Natuurazijn zorgt ervoor dat kalk oplost, hierdoor kun je dit goed gebruiken om allerlei dingen te ontkalken. Denk hierbij aan de douchekop, kranen en de wanden in de badkamer. Ook de waterkoker kun je goed ontkalken met behulp van azijn.
  • Neem een waterontharder
    • Het meest efficiënt is natuurlijk ervoor zorgen dat het water onthard wordt, zodat er geen kalkaanslag meer kan ontstaan. Dit kan door middel van een waterontharder, dit is dé oplossing tegen kalkaanslag!

Vond je dit artikel leuk?
Artikel delen op Facebook
Artikel delen op LinkedIn
Artikel delen op WhatsApp
Bereken je prijs

Benieuwd naar welke waterontharder het beste past bij jouw huishouden? Bereken het snel met de handige tool op onze website.

7 t/m 28 augustus (week 32, 33 en 34) zijn wij met vakantie!

Hierdoor kan het langer duren voordat uw vragen beantwoord worden.
Vanaf week 35 staan wij weer voor u klaar!

Hallo, kan ik je helpen?