Waarom kiezen voor een Northstar waterontharder?

De NorthStar waterontharder wordt geproduceerd door het bedrijf EcoWater, de uitvinder van waterontharders, die sinds 1925 in het vak zit. De levensduur van de NorthStar waterontharders is minimaal 25 jaar.

Doordat de (onderhoudsvrije) elektronica de waterontharder bestuurt vraagt de machine weinig onderhoud. U krijgt daarom 15 jaar garantie op de totale installatie, inclusief elektronica (in combinatie met jaarlijks onderhoud).

De NorthStar waterontharder is voorzien van een microprocessor en daardoor erg makkelijk en snel te programmeren.

De voordelen van moderne microprocessor technologie:

  • Eenvoudig programmeerbaar
  • Efficiënt zoutverbruik
  • Altijd kalkvrij water

Kenmerkend aan de NorthStar waterontharder is dat deze zowel inwendig als uitwendig een doorstroomgrootte van minimaal ¾ heeft. Belangrijk is ook dat dat de harskolom een grote diameter heeft, zo bent u verzekerd van een grote doorstroomcapaciteit.

Om een conventionele ontharder tegen overstromen te beveiligen moet (naast de ontharder) de zoutbak op een lager geplaatst riool worden aangesloten. Bij de NorthStar is dit niet het geval. Doordat deze voorzien is van een droge zoutvoorraad en dus niet tegen overstroming beveiligd hoeft te worden, is het op een lagere plek plaatsen niet nodig. De machine kan dus zonder problemen onder rioolniveau (bijv. in een kelder) geplaatst worden.

  • Grote zoutopslag: dit betekent minder vaak zout bijvullen
  • Verlichte zoutreservoir: is ook in het donker te controleren.
  • Zout-indicator: geeft het zout-niveau aan in de waterontharder (er gaat een lampje branden als het zout moet worden bijgevuld)

Eén van de belangrijkste kenmerken van de NorthStar waterontharder is de gepatenteerde ‘droge zoutvoorraad’. Dat betekent dat er slechts tijdens het regeneratieproces water in de zoutbak aanwezig is. Hierdoor kan de harskolom niet via de zoutbak besmet worden.

Veilig drinkwater

Andere ontharders hebben (stilstaand) water in de zoutvoorraad, wat grote kans op bacteriegroei in de harskolom tot gevolg heeft, en daarnaast een verhoogd kiemgetal in uw drinkwater zal veroorzaken. Het gevolg is dat deze toestellen regelmatig ontsmet moeten worden om veilig drinkwater te kunnen leveren.

Microprocessor

De NorthStar waterontharder vult de zoutbak alleen op het moment van regenereren. De microprocessor berekent exact de hoeveelheid water en zout dat nodig is voor het regeneratieproces.

Dit geeft als voordeel dat het zout- en spoelwaterverbruik optimaal is en bacteriegroei in het drinkwater is uitgesloten en zogenaamde zoutbruggen (zout wat blijft “plakken” in de zoutbak) worden voorkomen.

Door de digitale besturing en tegengestelde spoelrichting is het zout- en spoelwaterverbruik ongekend laag. De microprocessor berekent exact de hoeveelheid water en regeneratiezout wat nodig is voor het spoelproces. Hierdoor vindt er een besparing van 50-70% plaats op zout- en spoelwaterverbruik.

Daarnaast maakt de NorthStar waterontharder gebruik van een tegengestelde pekelspoeling. De zoutoplossing wordt van onder naar boven door de harskolom gebracht. Hierdoor gaat de NorthStar waterontharder vele malen zuiniger om met zout en het spoelwater dan conventionele ontharders.

Wil jij ook een Waterontharder?

Benieuwd naar de prijzen? en welke waterontharder het beste bij jouw huishouden past?  Vul dan onze keuze test in en ontvang een offerte op maat. 

Over Waterontharding Winkel

7 t/m 28 augustus (week 32, 33 en 34) zijn wij met vakantie!

Hierdoor kan het langer duren voordat uw vragen beantwoord worden.
Vanaf week 35 staan wij weer voor u klaar!

Hallo, kan ik je helpen?