Veegestelde vragen (FAQ)

Kalk is een combinatie van Calcium en magnesium. Wanneer dit zich bindt met Carbonaat (koolstof en zuurstof) dan ontstaat er kalk. Je ziet het vaak op plekken waar warm water stroomt; daar blijft de kalk dan achter, met alle gevolgen van dien!

Na de watermeter wordt direct een aftakking gemaakt naar de waterontharder, het harde water stroomt gelijk door de waterontharder en de kalk blijft achter in de waterontharder. Er gaat ook een leiding terug naar de watermeter en vandaar wordt het zachte water (zonder kalk) je huis in getransporteerd .

De kalk blijft achter in de harskolom van de waterontharder. Door middel van een regeneratie/spoeling kan de ontharder weer schoon gespoeld worden en wordt het water met kalk afgevoerd via het riool.

De hars (minuscule kunststof bolletjes)  in de harskolom van de waterontharder raken verzadigd met kalk. Afhankelijk van de hoeveelheid water, hardheid en het aantal liters hars, zal die verzadiging eerder of later zijn.

Wanneer de hars verzadigd is met kalk, kan de ontharder geen kalk meer opnemen. Door de ontharder met pekelwater (zoutoplossing in water) te spoelen laat de kalk los in de waterontharder. Nadat de ontharder goed gespoeld is kan de cyclus weer opnieuw beginnen.

Heb je een begaanbare kruipruimte in huis? Dan zijn er veel plekken in huis waar de waterontharder zou kunnen staan.

Denk aan bijvoorbeeld een trapkast, bijkeuken, hal, ruime meterkast of cv ruimte.

Ik kijken graag met je mee.

Wanneer je een nieuwe woning gaat bouwen, en je kunt nog aanpassingen doen, dan is het raadzaam om bij mij te informeren waar je op kunt letten.

Wanneer er gebouwd wordt zonder kruipruimte of een appartement wordt ingedeeld, dan kan het handig zijn om de leidingen al op de juiste plek aan te leggen !

Een kwalitatieve waterontharder zit gemiddeld tussen de €1.500,= en €1.700,= inclusief plaatsing.

Bij aankoop van een waterontharder wordt onderhoud aangeboden. Ik raad je altijd aan een onderhoudscontract af te sluiten; je hebt immers met drinkwater te maken!  Naast onderhoud is ook een uitbreiding van de garantie van de waterontharder mogelijk; ik informeer je graag hoe je jarenlang en zorgeloos van je waterontharder kunt genieten.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op of plan een vrijblijvende afspraak!

Ben je benieuwd naar de prijzen? Wil je weten welke waterontharder het beste bij jouw huishouden past?  Vul dan onze keuzetest in. 

Over Waterontharding Winkel

7 t/m 28 augustus (week 32, 33 en 34) zijn wij met vakantie!

Hierdoor kan het langer duren voordat uw vragen beantwoord worden.
Vanaf week 35 staan wij weer voor u klaar!

Hallo, kan ik je helpen?