Kraanwater aanbieden in de Horeca

Kraanwater aanbieden in de Horeca
Inhoudsopgave
In veel andere landen is het standaard dat horecagelegenheden gratis kraanwater aanbieden. Hier in Nederland is dat nog niet het geval. Helaas moet je hier betalen voor een glas kraanwater. Is het een goed idee om kraanwater in de horeca gratis te maken?

Geen verplichting

Er is op dit moment geen wet of richtlijn die aangeeft dat horecagelegenheden gratis kraanwater aan moeten bieden. Als een café of restaurant dit wel doet, dan is dit geheel vrijwillig. De enige situatie waarin het wel verplicht is om gratis water aan te bieden, is wanneer er zich een noodsituatie voor doet (bijvoorbeeld wanneer een klant onwel wordt).

Een nieuwe trend?

Toch denken wij dat het aanbieden van gratis kraanwater steeds populairder zal worden. Het gaat bijvoorbeeld plastic verspilling tegen, en het is klantvriendelijk. Dit zorgt uiteindelijk voor meer klan-ten/gasten!

Tip: zorg voor zacht water

Een grote tip voor horecazaken is: bied uw klanten zacht water aan. Dit betekent dat het water ont-hard is door een waterontharder. Hierdoor smaakt het water beter, en het is beter voor de leidingen. Een win-win situatie, dus!

Vond je dit artikel leuk?
Artikel delen op Facebook
Artikel delen op LinkedIn
Artikel delen op WhatsApp
Bereken je prijs

Benieuwd naar welke waterontharder het beste past bij jouw huishouden? Bereken het snel met de handige tool op onze website.

7 t/m 28 augustus (week 32, 33 en 34) zijn wij met vakantie!

Hierdoor kan het langer duren voordat uw vragen beantwoord worden.
Vanaf week 35 staan wij weer voor u klaar!

Hallo, kan ik je helpen?