Je waterontharder onderhouden: het is ontzettend belangrijk

Waterontharder onderhouden is erg belangrijk
Inhoudsopgave

Waterontharders zijn tegenwoordig erg belangrijk in onze huizen; achter de schermen werken ze om ons te ontdoen van kalkaanslag en ons te voorzien van zacht water. Edwin Winkel, eigenaar van Waterontharding Winkel verteld graag over het werken met waterontharders en waarom je waterontharder onderhouden essentieel is.

‘’Dan zeg ik tegen de klant. Als het lampje brand, moet bij jullie ook een lampje gaan branden,,

Edwin Winkel

De waterontharders die Edwin installeert, hebben een harskern waar water doorheen stroomt. Het kalk uit het water hecht zich aan de hars. Wanneer deze verzadigd is, wordt deze gereinigd met een zoutoplossing. Afhankelijk van het watergebruik en de waterhardheid wordt dit proces regelmatig herhaald. Iets wat een belangrijke factor is voor je waterontharder onderhouden.

Zacht Water

Waterontharders kunnen echt een verschil maken. Klanten ervaren minder kalkaanslag en ervaren de voordelen van zacht water. Hoewel de smaak van zacht water voor sommigen even wennen kan zijn, zijn er veel mensen die er heel tevreden over zijn. Voor diegene die hier niet aan kan wennen, kan dit worden aangepast door een vleugje kalk bij te mengen.

Het belang van regelmatig jouw waterontharder onderhouden

Om ervoor te zorgen dat deze apparaten optimaal blijven functioneren en de verwachte voordelen leveren, is regelmatig je waterontharder onderhouden essentieel. Onderhoud van waterontharders komt niet alleen ten goede aan de levensduur van het apparaat, maar ook aan de kwaliteit van het geleverde zachte water.

Je waterontharder onderhouden

Jaarlijks onderhoud omvat controles, reiniging van de harskern en zoutreservoirs, en het voorkomen van biofilm vorming. Preventief onderhoud zorgt niet alleen voor optimale prestaties, maar kan ook potentiële problemen voorkomen.

Vevuiling, Biofilm vorming en storingen; allemaal mogelijke problemen

Een van de belangrijkste redenen voor regelmatig onderhoud is het voorkomen van problemen die kunnen ontstaan door vervuiling, biofilm vorming en mogelijke storingen.

Biofilm vorming

Tijdens het onderhoud wordt niet alleen gekeken naar de werking van de waterontharder, maar ook naar eventuele aanpassingen die nodig zijn op basis van het waterverbruik en de waterhardheid in de specifieke regio. Voor een optimale werking is het aan te raden om periodiek, bijvoorbeeld jaarlijks, een professioneel onderhoud uit te laten voeren.

Een ouderhoudsessie van je waterontharder

Tijdens deze onderhoudssessies worden niet alleen de instellingen gecontroleerd, maar ook de harskern(en) gereinigd, het zoutreservoir geïnspecteerd en andere mogelijke problemen verholpen. Naast het feit dat goed onderhoud de levensduur van de waterontharder verlengt en de werking optimaliseert, bieden veel onderhoudscontracten ook gemoedsrust voor de gebruiker.

De Toekomst van Waterontharders (chloormodules)

Hoewel er weinig verwacht wordt dat het onderhoudsproces drastisch zal veranderen, wordt er in de branche gekeken naar nieuwe ontwikkelingen, zoals chloormodules. Deze modules, verplicht in sommige landen zoals Duitsland, kunnen onderhoudsintervallen verlengen, maar brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals smaakvariaties in het water.

Een sterke klantenrelatie; onderhoud en vertrouwen

Als laatste speelt mond-tot-mondreclame een belangrijke rol bij het verspreiden van informatie en het aantrekken van nieuwe klanten. De relatie met klanten gaat verder dan het verkoopgesprek. Waterontharding Winkel biedt ook jaarlijks onderhoud aan, wat niet alleen bijdraagt aan de tevredenheid van de klant, maar ook kansen biedt voor verdere interactie en het opbouwen van vertrouwen. Het totaalpakket, inclusief periodiek onderhoud, draagt bij aan de klantloyaliteit en zorgt voor positieve mond-tot-mondreclame.

Vond je dit artikel leuk?
Artikel delen op Facebook
Artikel delen op LinkedIn
Artikel delen op WhatsApp
Bereken je prijs

Benieuwd naar welke waterontharder het beste past bij jouw huishouden? Bereken het snel met de handige tool op onze website.

7 t/m 28 augustus (week 32, 33 en 34) zijn wij met vakantie!

Hierdoor kan het langer duren voordat uw vragen beantwoord worden.
Vanaf week 35 staan wij weer voor u klaar!

Hallo, kan ik je helpen?