Hoe lang gaat een waterontharder mee?

Hoe lang gaat een waterontharder mee?
Inhoudsopgave
Eén van de meest gestelde vragen tijdens mijn bezoek aan de mensen thuis is toch wel: ’Edwin, hoe lang gaat de waterontharder nu eigenlijk mee?’ Ik snap natuurlijk dat je deze vraag stelt. Een waterontharder is een investering en je wilt er zo lang mogelijk plezier aan beleven en gemak van hebben.

Kwaliteit waterontharder

Vooropgesteld: de waterontharders waar Waterontharding Winkel mee werkt komen van een erg goede en betrouwbare fabrikant. Ik sta voor kwaliteit en dat begint voor mij natuurlijk al met de apparatuur die ik verkoop. Door de bank heen genomen kun je ervan uitgaan dat de levensduur van de waterontharders op minimaal vijftien jaar zit. Maar, zoals met alles het geval is,  investeer in goed onderhoud en je kunt nog veel van je waterontharder genieten. Meer dan vijfentwintig jaar is geen uitzondering.

Maar de basis, het apparaat zelf, is natuurlijk het belangrijkste! De NorthStar waterontharder bijvoorbeeld regenereert in tegengestelde spoelrichting. Het zout wordt van onder naar boven door de harskolom gebracht. Door deze gepatenteerde techniek gebruikt de ontharder veel minder zout in vergelijking met andere waterontharders.

Onderhoud waterontharder

Zoals ik al aangaf: onderhoud is aan te raden. En dat onderhoud gaat verder dan alleen maar het bijvullen van zout! Wanneer jouw waterontharder geplaatst wordt, kunnen we je aangeven hoeveel zout we verwachten dat je gaat gebruiken. Daarnaast raad ik je om regelmatig zelf even het zoutreservoir te checken. Meestal is even een blik werpen op het display al voldoend. Wanneer het tijd wordt om bij te vullen dan brandt het lampje van de zoutindicator. Je kunt het maar beter zeker weten!

Het is daarbij ook slim om ons onderhoudscontract af te sluiten. Jaarlijks komen we dan jouw waterontharder checken en onderhouden. Werkt ‘ie nog goed, hoe zit het met de harscleaner en moeten we eventueel zout bijvullen? Vergelijk het met je verwarmingsinstallatie; met een jaarlijkse check-up blijf je er warmpjes bij zitten! Of in ons geval, heerlijk zacht!

Vond je dit artikel leuk?
Artikel delen op Facebook
Artikel delen op LinkedIn
Artikel delen op WhatsApp
Bereken je prijs

Benieuwd naar welke waterontharder het beste past bij jouw huishouden? Bereken het snel met de handige tool op onze website.

7 t/m 28 augustus (week 32, 33 en 34) zijn wij met vakantie!

Hierdoor kan het langer duren voordat uw vragen beantwoord worden.
Vanaf week 35 staan wij weer voor u klaar!

Hallo, kan ik je helpen?