Dagelijks douchen, hoe goed is dat eigenlijk?

Dagelijks douchen
Inhoudsopgave
Veel mensen douchen dagelijks, maar de vraag is: hoe goed is dat eigenlijk? Wetenschappers geven aan dat je beter om de 2 à 3 dagen kunt douchen. In deze blog vertellen wij u wat er negatief kan zijn aan te vaak douchen.

1. Droge huid

Als je vaak doucht kan de natuurlijke beschermlaag van de huid dunner worden. Deze bovenste huidlaag is erg belangrijk, omdat deze zonlicht en bacteriën tegenhoudt. Ook houdt dit laagje waterverlies tegen. Als deze te dun wordt, kan de huid uitdrogen. Dit kan weer resulteren in jeuk, acne en andere huidproblemen.

2. Grotere kans op infecties

Doordat de bovenste beschermlaag van de huid dunner wordt, kunnen er scheurtjes in de huid ontstaan. Dit vergroot de kans op bacteriële infecties.

3. Eczeemklachten kunnen verergeren

Eczeem wordt niet specifiek veroorzaakt door teveel douchen, maar het kan eventuele klachten wel verergeren. Vermijd vooral het douchen met hard water.

4. Haar wordt sneller vet

Als u ook dagelijks uw haar wast, wordt dit veel sneller vet. Omdat het haar zo vaak wordt gewassen, raakt de hoofdhuid gewend om iedere dag nieuw talg te produceren.

Vond je dit artikel leuk?
Artikel delen op Facebook
Artikel delen op LinkedIn
Artikel delen op WhatsApp
Bereken je prijs

Benieuwd naar welke waterontharder het beste past bij jouw huishouden? Bereken het snel met de handige tool op onze website.

7 t/m 28 augustus (week 32, 33 en 34) zijn wij met vakantie!

Hierdoor kan het langer duren voordat uw vragen beantwoord worden.
Vanaf week 35 staan wij weer voor u klaar!

Hallo, kan ik je helpen?